2. mája sa konalo podujatie Haluškovanie v Špačinciach. Toto tradičné podujatie je dlhoročnou súčasťou kalendára podujatí Fakulty prírodných vied. Tímy, zložené zo študentov a zamestnancov, súťažili o titul majstra varenia halušiek.
Každý tím sa snažil predviesť svoje kulinárske schopnosti a predstaviť originálne a jedinečné rodinné recepty založené na tajných postupoch a ingredienciách.
Porota, zložená zo skúsených ochutnávačov a odborníkov na slovenskú kuchyňu, venovala každej vzorke pozornosť. Posudzovala ich podľa chuti, textúry a prezentácie.
Po dôkladnom hodnotení porota vybrala víťazné tímy, ktoré získali uznanie za ich vynikajúce halušky. Títo víťazi si odniesli hrdé tituly majstrov varenia halušiek ako aj zaujímavé ceny. Podujatie bolo úspešným spoločenským a kulinárskym zážitkom, ktorý zdôraznil spolupatričnosť v univerzitnej komunite.
Do poroty zasadli:
Dekanka FPV doc. RNDr. Iveta Dirgová-Luptáková, PhD.
Dekanka FF doc. Mgr. Mariana Sirotová, PhD.
Dekan FZV Dr. h. c. MUDr. Juraj Štofko, PhD., MBA, MPH, univ. doc.
Riaditeľ IM doc. PhDr. Michal Lukáč, PhD., Ed.D.
Starosta obce Špačince PhDr. Július Zemko
Ďakujeme za účasť a podporu, tak isto ďakujeme prorektorke prof. Matušíkovej a prodekanovi pre kvalitu z Filozofickej fakulty Dr. Ivanovičovi.
Výsledné poradie tímov:
1. Kindermanažment
2.-3. UPTI Halušky a Scuderia UPTI
4. Šikovná vareška
5. Veselé gazdinky